luni, mai 18, 2009

Un poliţist i-a rupt crucea de la gît lui Sergiu Voloc


Poliţistul către Sergiu Voloc: „O să ajungi în starea că o să vrei să te omori singur!”

Pe lîngă alte orori pe care le-a îndurat actorul Sergiu Voloc în izolatorul Comisaruatului de Poliţie al Sectorului Centru din Chişinău, situat pe strada Tighina 6, a fost şi aceea de a-i fi jignită credinţa sa creştin ortodoxă.

După ce a fost arestat fără mandat şi nu i s-a dat dreptul la avocat, Sergiu Voloc a fost percheziţionat corporal şi i-au fost reţinute cureau, şireturile şi obiectele metalice, conform regulamentelor poliţiste. Numai că poliţistul însărcinat cu această misiune a dat dovadă de exces de zel cerîndu-i lui Voloc să-şi scoată şi crucea de la gît, care era prinsă cu o aţă simplă de bumbac. „Crucea nu o scot”, a zis Voloc, apărîndu-şi credinţa sa în Dumnezeu. „Şi dacă tu o să te gîtui cu dînsa?”, a replicat poliţistul. „Cum să mă gîtui cu crucea, domn poliţist, vă daţi seama ce vorbiţi?” „Tu o să ajungi la starea că o să vrei să te omori singur”, i-a zis poliţistul şi, înfigîndu-şi mîna în gîtul lui Voloc, i-a rupt sfînta cruce şi a aruncat-o pe masă alături de celelalte lucruri reţinute.

Cum să te omori cu o cruciţă de un centimetru legată cu o aţă de bumbac pe care poliţistul a rupt-o dintr-o smuncitură? Poate la mijloc e ura demonică a comuniştilor dintotdeauna faţă de cruce şi Cel răstignit pe ea?

Se pare că unii poliţişti moldoveni uită în ce ţară trăiesc. Ei nu ştiu că în Republica Moldova mărturisirea propriei credinţe este protejată de lege şi că purtarea sfintei cruci la gît este parte a credinţei ortodoxe. Iar dreptul la credinţă este respectat chiar şi în dedenţie. Cu siguranţă la pieptul de la care a supt acel poliţist era o cruce mică de felul celeia pe care a rupt-o de la gîtul lui Sergiu Voloc. Aceasta a uitat-o poliţistul. Dar parcă numai asta au uitat poliţiştii noştri? Ei au uitat că sînt oameni şi că nici un om nu este îndreptăţit să umilească un alt om, cu atît mai mult să-l bată, să-l tortureze şi chiar să-l omoare.

Halal de ţara în care oamenii au ajuns să se teamă mai tare de Voronin decît de Dumnezeu.

Vezi şi Cîntecul lui Sergiu Voloc pentru poliţişti