vineri, mai 08, 2009

Actorul Sergiu Voloc a fost arestat si fortat sa apara intr-un reportaj pro-Voronin

Actorul si muzicianul Sergiu Voloc a fost arestat zilele trecute la Chisinau, aparind ieri intr-un reportaj care incearca sa spele imaginea lui Voronin. Reportajul a fost difuzat de TV NIT, iar inregistrarea facuta in sediul politiei apare cu eticheta „filmari operative”. In reportaj apar patru tineri care se caiesc de stricaciunile facute in 7 aprilie si ii multumesc lui Voronin pentru decizia inteleapta de a-i elibera pe protestatari prin amnistiere. Actorul Sergiu Voloc este ultimul care apare in cadru, fara a se specifica cine este de fapt.






Sergiu Voloc a participat la protestele din 7 aprilie, imaginea sa fiind retransmisa de sute de ori pe canalul televiziunii nationale din Moldova. In aceeasi seara a fost amenintat de mai multe ori prin telefon de oameni care se dadeau politisti de la sectorul centru Chisinau. Au urmat mai multe zile de bejenie, cind actorul Sergiu Voloc a fost nevoit sa se ascunda de minia politiei lui Voronin. La un moment dat presa a raspindit informatia cum ca Sergiu Voloc a fost dat disparut.

Ultimul telefon dat de Sergiu Voloc unui prieten a fost dat din sediul politiei din Chisinau aflat pe strada Tighina 6. Ieri seara TV NIT a transmis un reportaj grotesc in care actorul anticomunist a fost adus in starea de a-i multumi lui Voronin pentru amnistiere. Precizam ca data efectuarii interviului nu este specificata in reportaj. Cel mai probabil Sergiu Voloc a facut declaratia sa sub presiunea colaboratorilor politiei si ai securitatii, ceea ce dovedeste ca intimidarile si tortura nu au incetat la Chisinau.

Actorul Sergiu Voloc s-a facut cunoscut prin filmele regizate de Igor Cobileanski: „Plictis si inspiratie”, „Cind se stinge lumina”, „Sasa, Grisa si Ion”, premiate la festivalurile din Romania, Germania si Olanda. De asemenea, a jucat in filme turnate in Germania si Olanda.